Rooibos

Rooibosbusken växer i Sydafrika och är inte släkt med den vanliga tebusken. De barrliknande bladen skördas ungefär som te från tebusken. Man använder hela busken, både blad och stjälkar. Bladen skärs till lagom längd, pressas, jäses och torkas. Färgen är röd och teet har en söt arom. Grön rooibos framställer man när man hettar upp blad och stjälkar så att de inte oxiderar. (Bladen är från början gröna, men blir röda i kontakt med syre.) Den gröna rooibosen har en lättare och frisk smak. Rooibosbladen är rika på antioxidanter och mineraler och eftersom de är naturligt koffeinfria med låg halt av garvsyra är det ett bra kvällste. Tag c:a 1 tesked rooibosblad per kopp i hett vatten (det ska nästan koka) och låt dra i c:a 5-10 minuter. Teet kan dra längre om man önskar eftersom det inte innehåller några bitterämnen.

Visar alla 4 resultat