Kryddiga julteer, krämig kakao och gott julkaffe!

Kryddiga julteer, krämig kakao och gott julkaffe!
Gourmetbönan hälsar välkommen!
Gourmetbönan Ingela

Hur har du det i den grå och mörka novembermånaden? Jag hoppas du har varma drycker så att du klarar dig. Annars har jag flera tips till dig här.

Nu har julteerna och julkaffet kommit hem till Gourmetbönan! Somliga tycker nog att det är lite tidigt att tänka på julen redan nu, men andra gillar att vara ute i god tid. Och för dem har jag förberett mig. En stor leverans med kartonger blockerar vägen i mitt kök! Och det känns härligt! Farbror Frost, Lusse Lelle och Äpplefröjd är några av namnen på de juliga teerna, och de är både gröna, svarta, örtiga och röda. På kaffesidan har jag fått in ett ekologiskt och kravmärkt julkaffe som dessutom är rättvisemärkt.Och ett UTZ-märkt kaffe smaksatt med nejlika & kardemumma – Winter Spice.

(Läs mer om UTZ-märkning på https://utz.org/)

EKOLOGISK KAKAO


Dessutom har jag fått in en kakaodryck som smakar helt ljuvligt. Även den är både ekologisk och rättvisemärkt. Och på lagret står också kartonger med marmelader, Walkers Shortbread och lite annat gott. Och jag har beställt cellofanplast så att jag kan slå in fina presentförpackningar. Det känns nästan som tomtens verkstad här i mitt kök, fast det bara är november. Nu ska här packas!

ÄPPLEFRÖJD


Jag måste få slå ett extra slag för det kryddiga och fruktiga julteet ”Äpplefröjd”. Det är en nyhet från min leverantör och när jag provsmakade det blev jag fast. Det ska bryggas direkt i koppen eller kannan, ingen tesil behövs. Det blir helt enkelt inte lika gott med tesil eller filter och äppelbitarna går att äta. Detta te är även vackert att se på. Jag blev så glatt överraskad att jag spelade in inte bara en utan två videor med teet Äpplefröjd i fokus. Se den ena videon här:


En ny favorit blev detta julte/örtte/fruktte för mig.

MISSA INTE ÅRETS TEKALENDER!

– En perfekt present till en teälskare!
Jag har två olika sorter i butiken. Men bara ett begränsat antal – Först till kaffekvarn! 🙂

FYRA JULMARKNADER!

Jag ska delta i fyra julmarknader i år! Det är så kul att jag redan nu får förfrågningar om att komma och sälja te och kaffe fastän jag bara drivit butiken ett par veckor! Så om du är i närheten av Storfors eller Filipstad nu i helgen 17-18 november så kom och träffa mig på julmarknaden i Lungsund (lördag) och Munkeberg (söndag). Jag ser fram emot att få visa upp Gourmetbönans fina produkter! Och en fin kasse har jag köpt in för att kunderna ska kunna bära hem sitt te och kaffe. Se bilden här nedan. Jag klistrade på en av mina etiketter med loggan på. Vad tycks?

Gourmetbönans kasse
Gourmetbönans kasse

WEBBUTIKEN ÄR LADDAD!

Webbutiken är nu laddad med alla julprodukterna, men även med det övriga sortimentet förstås, som kommer att utökas successivt. Är det något du saknar som du tycker jag ska ta hem, så hör av dig! Jag lovar inte att jag kan göra alla lyckliga, men om flera frågar efter samma sak så är chanserna goda att jag tar hem det som önskas.

Framöver hoppas jag på att fylla på med lite muggar, tekannor och tesilar med mera. Ju bättre affärerna går desto mer kan jag köpa in. 😊

HÖR AV DIG!


Hör av dig om du upplever krångel eller strul i webbutiken, om du skulle upptäcka någon detalj jag gjort galet eller något som du tycker jag borde förbättra. Att starta en webbutik innebär en hel massa små och stora detaljer som ska klaffa, så det kan naturligtvis hända att jag förbisett något även om jag ansträngt mig så mycket jag kan för att få allt att fungera fint.

Om du tycker att allt är bra så får du också gärna höra av dig. Till exempel genom att skriva en kommentar någonstans på webbplatsen eller på Facebooksidan, eller i ett meddelande till mig. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan. Ris och ros är lika välkommet! Jag vill bli bättre med din hjälp!

Jag ser fram emot att höra av dig och få veta vilka dina favoritteer och -kaffesorter är!

Ha en fin vecka med favoritkoppen!

Gourmetbönan Ingela

Finkaffe till Fina Far!

Finkaffe till Fina Far!

(till fina priser)

Hej te- och kaffeälskare!

Gourmetbönan Ingela
Gourmetbönan Ingela

På söndag firar vi alla fina fantastiska pappor i vårt land! Min egen far gick bort för tjugo år sedan, men jag firar hans minne och tänker på alla andra som saknar en far i sitt liv. Fira far med godaste kaffet! Nu till sänkt pris!

Monsun Malabar - Fira fina far med finfika!
Monsun Malabar – Fira fina far med finfika!

 I webbutiken har jag laddat upp med det godaste kaffe jag vet – Monsun Malabar! Ett indiskt kaffe som är riktigt gott och du får nu ett mycket bra pris. Detta kaffe har en speciell historia. På 1700-talet skeppades kaffet från Indien till Europa i fartyg med träskrov.  Under den långa sjöresan utsattes kaffet för mycket fuktig luft, och man upptäckte att kaffet fick en väldigt speciell och god smak av detta.

Idag har man hittat andra metoder att återskapa denna speciella smak. Man ”monsunerar” kaffet, det vill säga man låter kaffebönorna ligga i öppna lagerhus under monsunperioden och monsunvindarna får göra sitt jobb i en fuktighet på nära 90 %. Kaffet krattas dagligen och efter tre till fem dagar läggs kaffet i säckar där det får svälla. Efter ytterligare tre dagar läggs kaffet ut på marken igen, där det får ligga under ytterligare tre till fem dagar. Processen fortsätter tills bönorna får en jämn nästan elfenbensliknande färg, då de torkas och packas.

BJUD PÅ DET BÄSTA KAFFET

Kaffet är rostat riktigt mörkt för att få ett kraftigt kaffe med nästan sirapslik känsla. Monsun Malabar kan drickas som vanligt bryggkaffe eller som espresso. Det finns både hela bönor och bryggmalet i webbutiken.

Kaffet är även UTZ-certifierat. UTZ utbildar bönder för att skapa möjligheter till bättre levnadsvillkor och en hög och jämn kvalitet på grödorna. Syftet med denna miljömärkning är också att minska påverkan på miljön och minska kostnaderna.

Bjud far på det bästa kaffet i år! Kanske vill du även handla ett paket till dig själv ifall pappa vill hålla det goda kaffet för sig själv. Passa på nu då jag har sänkt priset på Monsun Malabar, till glädje för dig och alla pigga pappor!

Sänkt pris till och med söndag

Ordinarie pris för ett paket Monsun Malabar är 89 kr. Nu har jag sänkt priset till 69 kr. Det är alltså en rabatt på över 22 procent. Jag kommer att höja priset tillbaka till det ordinarie inom kort, så vänta inte med din beställning! Efter Fars dag är priset det normala igen. Detta är ett riktigt gott kaffe av högsta kvalitet. Det är en av mina verkliga favoriter. Så passa på tillfället att prova det om du inte gjort det tidigare, och bjud pappa på ett speciellt kaffe på Fars dag!

Håller du med mig om att det är ett särskilt gott kaffe? Skriv då gärna en recension på produktsidan i webbutiken. Tack för att du handlar hos Gourmetbönan!

Höstmys med te och kaffe

Höstmys med te och kaffe
Gourmetbönan-dricker-te
Ingela Berger – Gourmetbönan

Så här års finns det för mig inget mysigare än att krypa upp i soffan, tända ljus och värma händerna och strupen med en välsmakande varm kopp te eller kaffe. Och de som känner mig vet att jag är ganska kräsen när det gäller dessa drycker. Jag tycker att om man ska dricka kaffe varje dag, vilket ju många av oss gör, så ska det vara bra kaffe! Livet är för kort för att slösas bort på det mediokra. Vi ska unna oss att njuta. Vi behöver det. Vi är inga maskiner som ska tankas med koffein bara för att vi ska orka slita vidare med våra plikter. Vi är människor som är skapade för att leva fullt ut.

Kaffe och te ska njutas med känsla och närvaro. Och när vi tar oss tid en liten stund och verkligen känner efter hur det smakar – då kommer vi att upptäcka att kaffe och te kan smaka väldigt olika, beroende på en mängd saker. Kvaliteten kan variera. Smaken kan variera. Och vi inser att det finns kaffe som är godare än annat kaffe. Vi hittar våra favoriter. Samma sak gäller te, som alltför många kaffedrickare går miste om, när kaffe blivit slentrian och en vana som vi glömt varför vi skaffat oss. Jag uppmanar alla kaffedrickare att ibland byta ut kaffet mot ett riktigt gott te, bara för att påminna om att det faktiskt finns underbart goda teer. Och de innehåller koffein också – nästan lika mycket som kaffet. (Om det nu är det vi vill ha.)

PROVA ETT NYTT KAFFE I HELGEN

Nu närmar sig Allhelgonahelgen och Halloween, då många av oss gärna äter och dricker lite extra gott. Jag skulle vilja uppmana dig att byta ut ditt vanliga kaffe och testa en ny sort nu till helgen. Här kommer några förslag:

GLÖM INTE DITT ERBJUDANDE!

Gourmetbönans öppningserbjudande går ut imorgon onsdag!

Jag firar öppnandet med en rabatt på 10 % för ett köp, när du handlar för minst 350 kronor. Erbjudandet gäller t. o. m. 31 oktober.

Ange kod: fikapaus201810 i kassan.

Och varför inte ordna en TEPROVNING i helgen? Se videon och få inspiration:

Missa inte – sista chansen att få rabatt på onsdag – ordna teprovning!

Gå till teerna: https://gourmetbönan.se/produkt-kategori/te/

Trevlig Allhelgonahelg! 🙂

Gourmetbönan
Ingela

Nu kör vi – Gourmetbönan har öppnat!

Nu kör vi – Gourmetbönan har öppnat!
Gourmetbönan firar med te och äppelkaka
Gourmetbönan firar med te och äppelkaka

Äntligen är allt klart! Jag har väntat på grönt ljus från en viktig finansiär, annars hade jag varit igång för över en månad sedan. Det är en sån där finansiär som ställer mycket specifika villkor, som att man inte får starta förrän man fått OK från dem. Men det har vi fått nu! Jippie!!!

Och videon här nedanför spelade jag in redan då, så det är därför jag säger ”nu när hösten kommer” fastän hösten ju pågått ett tag redan. Butiken är laddad med en första leverans av härliga teer och kaffesorter – välkommen till Gourmetbönan!

Och jag har fått mina första beställningar från olika delar av landet! Och många verkar vara glada över att Gourmetbönan finns. Det är så roligt att se alla nya namn som trillar in och prenumererar och gillar Gourmetbönan på Facebook och Instagram! När namnen börjar bli obekanta och det inte längre bara är den egna vänkretsen som gillar och interagerar, då känns det extra bra! Tack för att ni hänger med på denna spännande te- och kafferesa!

ÖPPNINGSERBJUDANDE

Jag firar öppnandet med att erbjuda en allmän rabatt på 10 % för ett köp, när man handlar för minst 350 kronor. Erbjudandet gäller t. o. m. 31 oktober.

Ange kod: fikapaus201810 i kassan.

Passa på att handla till allhelgonahelgen! Och för dig som är (eller blir) ny prenumerant på nyhetsbrevet (Gourmetbönans Fikatips) har jag även gjort i ordning en speciell välkomstrabatt. Den får du när du anmäler dig, vilket givetvis är helt gratis.

Det erbjudandet har ingen tidsbegränsning, så du kan spara det och använda när det passar dig och du behöver fylla på i skåpen.

Anmäl dig till Gourmetbönans Fikatips

HÖR AV DIG

Så nu är vi igång! Och såhär i starten kan det finnas någonting jag missat, hör av dig om du upplever krångel eller strul i webbutiken, om du skulle upptäcka någon detalj jag gjort galet eller något som du tycker jag borde förbättra. Att starta en webbutik innebär en hel massa små och stora detaljer som ska klaffa, så det kan naturligtvis hända att jag förbisett något även om jag ansträngt mig så mycket jag kan för att få allt att fungera fint. Om du tycker att allt är bra så får du också gärna höra av dig.Till exempel genom att skriva en kommentar någonstans på webbplatsen eller på Facebooksidan, eller i ett meddelande till mig. Ris och ros är lika välkommet!Jag vill bli bättre med din hjälp!

Jag ser fram emot att höra av dig och få veta vilka dina favoritteer och kaffesorter är! Börja gärna med att prenumerera på Gourmetbönans Fikatips! Vi ses! 🙂

Gourmetbönan Ingela

Välkommen till Gourmetbönan 2.0!

En videohälsning från Gourmetbönan

Vad tycker du? – Kommentera gärna!

Försmak – vilka kakor!!!

Vilka kakor!
Kakorna är bakade av Lori Stern, som tyvärr inte bor i Sverige, så vi kan inte köpa in dem. Men kanske någon blir inspirerad och vill prova på att göra något liknande …?

Vi har ju inte riktigt öppnat ännu, men jag kan inte låta bli att skriva ett inlägg, så att ni får se att det händer grejer med Gourmetbönans nya sajt, och det kliar ju i fingrarna! Särskilt efter att jag fått se de här helt oemotståndliga kakorna som jag hittade på Pinterest. Helt underbara!

Om jag kunde baka sådana skulle jag bjuda er alla på fika här ikväll! Men nu får vi nöja oss med att slicka oss om munnen och se fram emot ännu en helg! Jag hoppas den blir härlig, solig, glad och varm och att ni får dricka goda varma drycker, som te och kaffe! Snart kommer jag att fresta er med egna bilder på just te och kaffe. Tills dess – var rädda om er alla!

https://www.buzzfeed.com/terripous/these-floral-shortbread-cookies-are-almost-too-pretty-to-eat

P.S. Hjälp mig gärna att få en flygande start genom att gilla och dela mitt inlägg. /Gourmetbönan 🙂