Monsun Malabar – bryggmalet kaffe, 250 g

89,00 kr inkl. moms

Monsun Malabar är ett unikt, GI*-skyddat kaffe från staden Mangalore på Malabarkusten i västra Indien. Ett kaffe med en smak som skall efterlikna smaken av det kaffe som dracks i Europa på 1700-talet, då kaffet fraktades över haven i fartyg med träskrov.

Under den långa resan till Europa påverkades kaffet av den fuktiga luften i lastrummen på dessa träfartyg, vilket gav kaffet en speciell smak.

För att återskapa denna speciella smak monsunerar man kaffet i öppna lagerhus under monsunperioden, då fuktig luft från Indiska Oceanen drar in över Malabarkusten. Monsuneringen innebär att kaffebönorna sprids ut i de öppna lagerhusen där man sedan låter monsunvindarna med sin luftfuktighet på närmare 90% göra sitt jobb. Kaffet krattas dagligen och efter 3-5 dagar läggs kaffet i säckar där det får svälla. Efter ytterligare 3 dagar läggs kaffet ut på marken igen, där det får ligga under ytterligare 3-5 dagar. Processen fortsätter tills bönorna får en jämn nästan elfenbensliknande färg, då de torkas och packas.

Kaffet är rostat riktigt mörkt för att få ett kraftigt kaffe med nästan sirapslik känsla. Syrligheten är låg och man kan förvänta sig en smak av knäck och whisky.

(Detta är Gourmetbönans favoritkaffe!)


*Innebär att detta kaffe endast produceras i detta område. Kan liknas vid Champagne som endast får produceras i distriktet Champagne.

Artikelnr: 1017 Kategorier: , ,

Beskrivning

250 g bryggmalet, mörkrostat.
Monsun Malabar är UTZ-certifierat kaffe.

UTZ Certified är en miljömärkning som i huvudsak finns på kaffe men även te och kakao.

UTZ utbildar bönder för att skapa möjligheter till bättre levnadsvillkor och en hög och jämn kvalitet på grödorna. Syftet med denna miljömärkning är också att minska påverkan på miljön och minska kostnaderna. Läs mer på https://utz.org/

Mer information

Vikt 250 g

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Monsun Malabar – bryggmalet kaffe, 250 g”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…