Bean 2 BAR chokladkaka

79,00 kr inkl. moms

Kahls egen chokladkaka, som har en distinkt smak med tydliga inslag av torkade frukter & nötter. Chokladkakan kommer direkt från Mayafolkets rike i Copán i sydvästra Honduras. Kahls Bean 2 BAR chokladkaka är ekologisk och Faritrade-certifierad.

70% Kakao.

Kakaon i vår första Bean 2 BAR chokladkaka kommer direkt från Mayafolkets rike i Copán i sydvästra Honduras. Man anser att det var de som upptäckte kakaon. Kakao­bönorna ansågs mycket exklusiva och användes som betalnings­medel och ­offrades till gudarna. Maya­indianernas ord för kakao, ”kakaw”, betyder just ”det gudarna äter”.

Vår partner och kaffeleverantör Coagricsal med sina rötter i Mayakulturen och kakaon i blodet odlar nu kakao som ett effektivt sätt att ­diversifiera brukandet av jorden. ­Chokladkakan innehåller 70% kakao och är söt med en distinkt kakaosmak och inslag av torkade frukter.

I lager

Artikelnr: 1032 Kategorier: , , , Taggar: ,

Beskrivning

Bean 2 BAR är benämningen på Kahls nya ekologiska och Fairtrade-certifierade chokladkaka och ett samarbete med kaffeodlare som Kahls byggt upp en nära relation med. Odlandet av alternativa grödor, som t.ex kakao, är ett sätt för kooperativen att skapa ett bättre utnyttjande av sina resurser för att sprida riskerna och öka inkomsterna för medlemmarna.

Mer information

Vikt 80 g

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Bean 2 BAR chokladkaka”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *